Menu
Το καλάθι σας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ενδιαφερόμαστε για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας τους.

Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου στην οποία εξηγούμε πώς επεξεργαζόμαστε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679), τυχόν ειδικότερης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ορισμένους τομείς, της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Ν. 4624/2019), καθώς και για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006, ως εκάστοτε ισχύει) και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

 

Υπεύθυνη Επεξεργασίας


Η ελληνική εταιρεία «ΜΕΝΤΙΑΤΕΛ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «ΕΤΑΙΡΕΙΑ») είναι η υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

MEDIATEL S.A.
 Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 125-127, Αθήνα, 11525, Ελλάδα
 Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 001658201000
 Α.Φ.Μ.: 094429627
 Τηλ. : +30 2142148480, κ. Κωνσταντίνος Τρυφιάτης
 e-mail επικοινωνίας για θέματα προσωπικών δεδομένων: 
dpo@mediatel.gr

 

Πού αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας;
 

Εκτός από τις περιπτώσεις που ρητά αναφέρονται στην παρούσα, τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς αποθηκεύονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

 

Τα δικαιώματά σας


Δικαίωμα πρόσβασης:

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας που βρίσκονται στην κατοχή μας ανά πάσα στιγμή. Προς το σκοπό αυτό μπορείτε να μας αποστείλετε e-mail στο dpo@mediatel.gr

 

Δικαίωμα στην φορητότητα:

Στις περιπτώσεις που η ΕΤΑΙΡΕΙΑ επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα με αυτοματοποιημένα μέσα στηριζόμενη στη συγκατάθεσή σας ή βάσει σύμβασης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την απευθείας διαβίβαση των δεδομένων σας σε τρίτο πρόσωπο. Το ανωτέρω δικαίωμα αφορά μόνο προσωπικά δεδομένα που έχετε παράσχει εσείς σε εμάς. Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο dpo@mediatel.gr

 

Δικαίωμα διόρθωσης:

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν είναι ανακριβή ή τη συμπλήρωσή τους αν είναι ελλιπή. Μπορείτε επίσης να μας στείλετε e-mail στο dpo@mediatel.gr

 

Δικαίωμα διαγραφής:

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε ανά πάσα στιγμή τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία επεξεργάζεται η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ιδίως όταν:

  • Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία.
  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας στηρίζεται στη συγκατάθεσή σας και ανακαλείτε τη συγκατάθεση αυτή.
  • Τα δεδομένα σας υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα.

 

Το ανωτέρω δικαίωμα δεν υφίσταται ιδίως όταν:

  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για την τήρηση νομικής υποχρέωσης της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που επιβάλλει την επεξεργασία.

Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για την ικανοποίηση ή μη του αιτήματός σας και σε περίπτωση μη ικανοποίησης, για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή.
 Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο 
dpo@mediatel.gr

 

Δικαίωμα εναντίωσης:
 Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Στην περίπτωση αυτή θα σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι έχουμε επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
 Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο 
dpo@mediatel.gr

 

Δικαίωμα περιορισμού: 
 Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων και μέχρι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ να επαληθεύσει την ακρίβεια αυτών.
  • Όταν η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι παράνομη και αντιτάσσεστε στη διαγραφή τους ζητώντας αντ’ αυτής τον περιορισμό της χρήσης τους.
  • Όταν η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά τα δεδομένα αυτά σας είναι απαραίτητα για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Όταν αντιτάσσετε στην επεξεργασία των δεδομένων σας από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της τελευταίας και μέχρι να επαληθευθεί ή ύπαρξη οι μη νόμιμων λόγων της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που υπερισχύουν των ελευθεριών ή δικαιωμάτων σας.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο dpo@mediatel.gr

 

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή: 

Αν θεωρείτε ότι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ επεξεργάζεται τα δεδομένα σας με εσφαλμένο τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο dpo@mediatel.gr ή τηλεφωνικά στο +30 2142148480. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ή στην τυχόν άλλη αρμόδια εποπτική αρχή.

 

Τροποποιήσεις της Πολιτικής Απορρήτου μας:
 Μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσουμε την Πολιτική Απορρήτου μας. Η τελευταία έκδοση της Πολιτικής Απορρήτου είναι πάντα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;
 

Θα επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για να διαχειριζόμαστε τις διαδικτυακές αγορές σας στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ, προβαίνοντας σε επεξεργασία των παραγγελιών σας και των επιστροφών μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών μας και αποστέλλοντάς σας ειδοποιήσεις στο e-mail σας, το οποίο θα δηλώσετε κατά τη δημιουργία της παραγγελίας σας, σχετικά με την παράδοση των αντικειμένων σας. 

Τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται για να σας ταυτοποιήσουν, για να επιβεβαιωθεί ότι έχετε συμπληρώσει την προβλεπόμενη από το νόμο ηλικία ώστε να είναι έγκυρη η εκ μέρους σας ανάληψη νομικών δεσμεύσεων και για να επιβεβαιωθεί η διεύθυνσή σας από εξωτερικούς συνεργάτες.

 

Τι είδους προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε;
 Επεξεργαζόμαστε τις ακόλουθες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν:

  • στοιχεία επικοινωνίας, όπως ονοματεπώνυμο, e-mail,  τηλέφωνο φαξ, πλήρη διεύθυνση
  • πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής (όπως την μέθοδο πληρωμής που επιλέχθηκε, την ημερομηνία συναλλαγής και το ποσό αυτής)
  • πληροφορίες σχετικά με παραγγελίες και σχόλια παραγγελίας

 

Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα;
 Τα προσωπικά σας δεδομένα που κοινοποιούνται σε τρίτα πρόσωπα, χρησιμοποιούνται μόνο για την παροχή σε εσάς των παραπάνω υπηρεσιών. Κατά συνέπεια αποδέκτες προσωπικών σας δεδομένων μπορεί να είναι αποθήκες και συνεργαζόμενες εταιρείες courier και στους λογιστές/φορολογικούς μας συμβούλους.

Σε κάθε περίπτωση διαβιβάζονται μόνο τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την παροχή εκ μέρους της κάθε συνεργαζόμενης υπηρεσίας της αντίστοιχης υπηρεσίας για την οποία γίνεται η διαβίβαση.

Μερικές από τις ανωτέρω εταιρείες ενδέχεται να έχουν αυτοτελές δικαίωμα ή υποχρέωση να επεξεργαστούν τα προσωπικά σας δεδομένα. Στην περίπτωση αυτή ενεργούν οι ίδιες ως υπεύθυνες της αντίστοιχης επεξεργασίας.

 

Ποια είναι η νομική βάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων;
 Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκ μέρους της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ εκτέλεση της σύμβασης πώλησης που συνάπτεται μεταξύ μας.

 

Για πόσο διάστημα αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;
 Θα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για διάστημα 5 χρόνων από την αγορά σας, εκτός αν απαιτείται η διατήρησή τους για μεγαλύτερο διάστημα για φορολογικούς λόγους ή για λόγους προάσπισης των εννόμων δικαιωμάτων μας και υπεράσπισης των δικαστικών μας αξιώσεων.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Γιατί χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για να διαχειριστούμε ερωτήματα, παράπονα, απορίες, ζητήματα σχετικά με επιστροφές προϊόντων και θέματα τεχνικής υποστήριξης.
 Επίσης μπορεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την παραγγελία σας.

 

Τι είδους προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε;

Θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα που θέτετε στη διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων κατηγοριών:

  • στοιχεία επικοινωνίας όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, e-mail και τηλέφωνο
  • πληροφορίες σχετικά με παραγγελίες και πληρωμές
  • κάθε είδους επικοινωνία σχετικά με το ζήτημα

 

Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα;

Τα προσωπικά σας δεδομένα αποστέλλονται σε τρίτα πρόσωπα, όπως εταιρείες κούριερ, εταιρείες που διαχειρίζονται τις επιστροφές προιόντων και/ή αποθήκες, μόνο στο βαθμό που απαιτείται για την παροχή των ανωτέρω αναφερόμενων υπηρεσιών και προς το σκοπό αυτό.

 

Ποια είναι η νομική βάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων;

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όταν έχει προηγηθεί η εκ μέρους σας παραγγελία προϊόντων στηρίζεται στη μεταξύ μας σύμβαση πώλησης, σε κάθε άλλη περίπτωση στηρίζεται σε έννομο συμφέρον μας.

 

Για πόσο χρόνο διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για διάστημα 5 ετών από την οριστική διευθέτηση του αιτήματος, ερωτήματος, παραπόνου, απορίας ή άλλου ζητήματος.

 

ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Γιατί χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για να συμμορφωθούμε με έννομες υποχρεώσεις (συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών – λογιστικών), δικαστικές αποφάσεις και διαταγές δικαστικών ή άλλων αρχών.

 

Τι είδους προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε;

Θα επεξεργαζόμαστε ενδεικτικά τις ακόλουθες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων:

  • πληροφορίες σχετικά με παραγγελίες και σχόλια παραγγελίας ονοματεπώνυμο
  • ταχυδρομική διεύθυνση
  • ποσό συναλλαγής
  • ημερομηνία συναλλαγής
  • πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής (όπως την μέθοδο πληρωμής που επιλέχθηκε, την ημερομηνία συναλλαγής και το ποσό αυτής)

 

 

Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα στους συνεργάτες μας, οι οποίοι μας βοηθούν στην εκπλήρωση των ανωτέρω υποχρεώσεών μας, όπως οι λογιστές και οι φορολογικοί και οι νομικοί μας σύμβουλοι.

 

Ποια είναι η νομική βάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων;

Η ανωτέρω επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωσή μας με έννομες υποχρεώσεις μας.

 

Για πόσο χρόνο διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις ανωτέρω υποχρεώσεις μας.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Γιατί χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τον εντοπισμό, την αποτροπή και την αντιμετώπιση περιπτώσεων κακής χρήσης των υπηρεσιών μας, καθώς και για την αποτροπή και την έρευνα περιπτώσεων απάτης και/ή άλλων εγκληματικών πράξεων.

 

Τι είδους προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε;
 Θα επεξεργαστούμε ενδεικτικά τις ακόλουθες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων:

  • στοιχεία επικοινωνίας, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, e-mail και τηλέφωνο
  • πληροφορίες παραγγελιών, πληρωμών, παραδόσεων και επιστροφών

 

Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα;

Τα προσωπικά σας δεδομένα αποστέλλονται σε τρίτα πρόσωπα μόνο στο βαθμό που απαιτείται για την εκπλήρωση των ανωτέρω σκοπών.

Μπορεί να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε ασφαλιστικές εταιρείες, νομικές αρχές και συμβούλους, ανακριτικές ή εισαγγελικές αρχές για τη διενέργεια ερευνών. Κάποιοι ή όλοι οι ανωτέρω αποδέκτες ενδέχεται να έχουν αυτοτελές δικαίωμα ή υποχρέωση να προβούν στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενεργώντας στην περίπτωση α